vasárnap, július 19

Life story episode 2. (hétértékelő július 13 - július 19-ig.)

Szervusztok, kedves olvasók!
újabb hét ért a végéhez, így egy újabb hétértékelő bejegyzésben próbálom összefoglalni az eredményeket. Lesz benn jó is, rossz is, de inkább a jó többségben.

2009. július 13, Hétfő
A hét első nagy eseménye hétfőn történt (volna) meg. Egy ismerősömmel számomra nagyon fontos és komoly dolgokat szerettem volna megbeszélni négyszemközt. Ezt először a főnöke, majd egy barátnője hiúsította meg. Egyszerűen nem tudtunk kettesben maradni, márpedig ehhez a beszélgetéshez erre lenne szükség. Megbeszéltük, hogy szerdán megpróbálunk majd beszélni megint. ezek után Tapolcáról irány Devecser, ahol Petyával bicikliszerelést beszéltünk meg. A biciklivel hamar végeztünk, pár konfigurációs elvégzendő dolog volt rajta, alapjában véve nem sok baja volt a biciklinek. Petya mondta, hogy megy Ajkára lámpát venni, így megkértem, vigyen el magával. Elindultunk, de apukája szólt telefonon, hogy menjünk inkább vele, mert fűnyírót akar vásárolni. útnak indultunk. Tesco-ba, hova máshova. Meglett a kiszemelt masina, megvásárolták, elhoztuk, hazahoztuk, nem működött. Vissza Ajkára, majd jó adag idegeskedés után nem sok mindent lehetett intézni a vásárló meggyanusítását leszámítva. Ezek után hamar hazatekertem a naplementében, és picit fáradtan, de haza is értem.

2009. július 14, Kedd
A nap otthoni munkával telt. Volt uborkamosás, takarítás, babfeldolgozás. Tehát a szokásos. Nagyon örülök, hogy ennyi mindenben segítségül szolgálhatok otthon, de őszintén szólva már teli van a tököm a sok tennivalóval. Dehát ilyen a nyár. Sok a munka, de a gyümölcse igazán télen érik, mikor a kertben nincs frissen szedhető táplálék, de a fagyasztót és a pincét ilyenkor nyáron dugig töltjük, hogy legyen hova kapni, anélkül, hogy pénzbe kerüljön. Nap végére megint jól elfáradtam, majd lefekvés következett.

2009. július 15. Szerda
Eljött az újabb beszélgetés napja. Előtte azonban meglátogattam Annamarit az új munkahelyén. Testvérének van egy tetőszerkezetes boltja, ott dolgozik. Ott is óriási a forgalom, pláne kánikulában a nyár kellős közepén. Mindenesetre a kánikulával nem törődve, 34 fokban indultam útra a biciklimmel Tapolca felé. Előbb Annamari látogattam meg, ahol végső soron elszórakoztattuk egymást 3 óra magasságáig. Annamari volt oly kedves és meghívott egy hamburgerre is. majd visszaadom.. :P Ezek után mentem a beszélgetésre, de a barátnő megint ott volt, így megint felesleges volt az egész. Majd valamikor lesz alkalom négyszemközti beszélgetésre. Majd miután fater telefonált, hogy sok segítenivaló van, így hát elindultam haza bicajjal.

2009. július 16. Csütörtök
Semmi említésre méltó, szinte ugyanaz, mint a kedd. A délutánt egy Devecser túrával töltöttem, mivel kellet volna pár alkatrész a paripába. A bolt viszont idő előtt bezárt, így az alkatrészre félretett pénzt kellett az utcazenére való buszozásra költeni. Egyébként bicajjal mentem volna Veszprémbe Halimba-Öcs-Nagyvázsonyon át (csupán 63 km, két és fél óra) . Devecserből hazafelé terepen jöttem, Pusztamiskét ajkai irányba kerülve földúton. Este véglegesre csiszoltuk az utcazene látogatás részleteit a skacokkal.

2009. július 17. Péntek
Délutáni utcazenéig próbáltam elverni az időt. Hasznosan. A szuperinfóban és interneten olvasott hirdetésekből (melyek nem mindegyike volt álláshirdetés) prbáltam állást keríteni magamnak. Egy betanított munka nem jöhetett szóba, mert Tósok szélén volt, amit nem lehet bevállalni délutános műszakra. Egy másik, kerékpáros futárszolgálattal foglalkozó céget kerestem meg e-mailbe, vesznek-e fel kerékpáros futárokat. Gondoltam testhezálló lenne. Egy óra múlva kaptam rá választ, hogy amennyiben bővítésre kerül sor, megőrizték az e-mailem, és értesíteni fognak. egyelőre ez sem jött össze. Aztán meglett a nap első nagy kapása. Telefonon hívott a tapolcai TESCO munkaügyise, hogy üresedés van, és rám gondoltak. Pár hete voltam állásinterjún, akkor nem volt üresedés, nem tudtak foglalkoztatni. Most készletgazdálkodási asszisztens keresnek non-fodd osztályukra. Abban maradtunk, hogy a részleteket hétfőn délelőtt beszéljük meg. Előzőleg elfogadtam az ajánlatot. Ha hétfőn elintézzük az adminisztrációt, csütörtökön akár kezdhetek is. Körvonalakban a munkakörről. Rendeléseket kell intézni, meg az ezzel kapcsolatos adminisztrációt. Megvan a maga felelőssége, de ING-nél is volt ekkora. A munka 99%-ban délelőtti szakon folyik hétfőtől péntekig. Aztán még egy gyors alvást iktattam be a sűrű délutáni-éjszakai program elé, nehogy meghaljak. (Az utcazenéről külön bejegyzést írtam.)

2009. július 18. Szombat
A délelőttöt az utcazene fesztivállal kimerült akumlátorok feltöltésével töltöttem el. Délután gyors babozás, de csak annyi, amennyi egy főzetre elég, ugyanis nem fért be a fagyasztóládába több. Estére jó ízű vacsi, és viszonylag korai fekvés az álmosság miatt.

2009. július 19. Vasárnap
Korai kelés a korai fekvés hatására. Megzavar az éjszakázás. Első vásárlóként mentem boltba, majd kertimunka után újabb vödör uborka savanyításának előkészítése, azaz uborkamosás. Főzéshez való segédkezés után ebéd előtti alvás (feltehetően a korai kelés miatt). Ezek után meg gépelés ezerrel, mert azt is kell. blogzódás most már meg van, estére meg lesz még egy pokerverseny.